Waterzuivering

Verzekerd van zuiver water.

Verzekerd van zuiver water

Belangrijk aspect als u voor de investering in een fontein, een waterplein of een waterpartij staat: is de waterkwaliteit verzekerd? Hoe zorgen we ervoor dat een waterkunstwerk of bedriegertjes beantwoorden aan de hygiënische voorschriften? Goed om te weten dat voorzieningen voor de zuivering van het water altijd een – betrouwbaar – onderdeel zijn van elke Fontis-installatie.

Water kan op verschillende manieren worden gezuiverd. Dat doet Fontis op basis van een natuurlijk zandfilter, hightech UV-licht of chemische processen. Het resultaat: water dat kwalitatief gelijk is aan zwembadwater. En doordat het water in fonteinen en andere waterwerken continu circuleert, blijft het ook in beweging en is er geen kans op besmetting van bacteriële aard.

Heeft u vragen of wilt u advies?
Bel naar 0186 610 930 of mail ons voor al u vragen.

waterzuivering - Fontis - 7

waterzuivering - Fontis - 6

waterzuivering - Fontis - 5

waterzuivering - Fontis - 4

Meer projecten bekijken?

In de loop van de jaren hebben we honderden uiteenlopende projecten gerealiseerd.

Waterzuivering – het belang van een schone fontein

Fontis is als leverancier van fonteinen en waterkunstwerken zich zeer bewust van de risico’s die waterpartijen met zich mee kunnen brengen. Als er via een fontein een bacterie wordt verspreid zoals de beruchte legionellabacterie dan kan dat verstrekkende gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen die in de buurt van de fontein komen, zelfs als dat maar van korte duur is. Daarom is waterzuivering van het grootste belang.

Biologische zelfreiniging van water

Water in de natuur kent een uniek zuiveringsproces. Het water in plassen, sloten en meren wordt gezuiverd door de micro-organismen in het water. Deze zorgen ervoor dat schadelijke stoffen worden afgebroken. Daarnaast is er natuurlijk het afval dat in het water terecht komt en naar de bodem zinkt zoals restanten van planten, stof en zand. Als u een fontein heeft en u wilt dat het water in het reservoir van de fontein wordt gezuiverd dan kan hiervoor een aparte installatie worden aangebracht. Maar een fontein in een natuurlijke waterbron zoals een meer of vijver kan gebruik maken van het daar beschikbare water en dan is waterzuivering niet per se noodzakelijk. Door een fontein in water te plaatsen komt het water in beweging waardoor er meer zuurstof in het water komt. Dit zorgt ervoor dat de micro-organismen die voor het ‘opruimwerk’ zorgen beter hun werk kunnen doen. Als u een waterkunstwerk in uw vijver waterpartij plaatst zal het water dus over het algemeen schoner zijn.

Waterzuivering staat in Nederland op een hoog niveau

Nederland staat bekend om zijn schone en gezonde drinkwater. Alle waterschappen doen hun uiterste best in Nederland om de waterkwaliteit zo goed mogelijk te houden voor mens, dier en plant. Daarom worden er door deskundigen regelmatig metingen gedaan om de kwaliteit van het water te meten. Zo wordt in de zomer vooral gelet op de vorming van blauwalg die botulisme kan veroorzaken. Als u een fontein of waterkunstwerk heeft, of dit nu binnen of buiten staat, laat dan de kwaliteit van het water regelmatig testen om problemen te voorkomen. U kunt hiervoor uiteraard ook terecht bij Fontis, want wij produceren en leveren niet alleen fonteinen, u kunt ons ook inschakelen voor het onderhoud en daar hoort ook het testen van de waterkwaliteit bij. Alleen door de kwaliteit zo goed mogelijk te waarborgen kunt u optimaal genieten van uw fontein.