Vaste fonteinen

Een extra dimensie…

Fonteinen zonder grenzen

Een extra dimensie in een vijver of een waterplas: een fontein. En wat met een vaste fontein mogelijk is, creëert Fontis ook op het water: in de vorm van een drijvende fontein. Een installatie bestaande uit drijvers (tonnen van kunststof of rvs) in combinatie met een rvs frame maakt de stabiliteit mogelijk die voor een fontein op het water vereist is. Ankers houden de creatie op hun plek.

Technisch zijn er geen grenzen. Het is geen toeval dat de hoogste fontein van Nederland – 50 meter hoog – uitgerekend in een waterpartij is gesitueerd. Voor de gemeente Bergen op Zoom realiseerde Fontis een unieke fonteinconstructie in de Binnenschelde, een recreatieplas. Met spectaculaire rgb-verlichting is het object een eyecatcher die tot in de verre omtrek te zien is!

Heeft u vragen of wilt u advies?
Bel naar 0186 610 930 of mail ons voor al u vragen.

Fontein Bataviastad

vaste fonteinen - Fontis - 24

vaste fonteinen - Fontis - 26

vaste fonteinen - Fontis - 21

Meer projecten bekijken?

In de loop van de jaren hebben we honderden uiteenlopende projecten gerealiseerd.

Fonteinen geven een nieuwe dimensie aan de omgeving

Een fontein trekt direct de aandacht. Zodra we ergens zijn waar we water horen spuiten worden onze ogen er meteen naartoe getrokken. Daarom hebben fonteinen ook een enorme aantrekkingskracht op mensen. We wille er naartoe, we willen de fijne neveldruppels op onze huid voelen en natuurlijk moeten de fonteinen op de toto worden gezet. Als uw plein of waterpartij een fontein heeft dan is dat een echte aanwinst. Het hoeft niet eens een spectaculaire fontein te zijn die tientallen meters hoog is. Een fraai vormgegeven waterpartij met een mooie fontein is altijd een lust voor het oog.

Mooie fonteinen zijn een verrijking voor de omgeving

Of we het nu hebben over de openbare ruimte in een dorp of stad of over een waterpartij in een pretpark of een privé tuin, met fonteinen geeft u er een extra dimensie aan. En dat niet alleen. Met een fontein in het water van bijvoorbeeld een vijver of klein meertje zorgt u er ook voor dat het wat er op natuurlijke wijze van extra zuurstof wordt voorzien. Dit heeft een gunstig effect op het leven in het water en op de natuurlijke waterzuivering. Die wordt namelijk verzorgd door de in het water levende micro-organismen. Die kunnen hun werk een stuk beter doen als ze voldoende zuurstof krijgen. Doordat het water voor fonteinen wordt rond gepompt komt er meer zuurstof vrij in het water.

Verschillende soorten fonteinen

Als u voornemens bent om een fontein te plaatsen kunt u kiezen uit verschillende opties. Een drijvende fontein wordt geplaatst in een vijver of klein meer. De fontein ligt op een constructie van rvs of kunststof en wordt door middel van ankers op zijn plaats gehouden. Het is daarbij uiteraard van belang dat de fontein bereikbaar is voor onderhoud en reiniging. Daarnaast zijn er fonteinen die op een harde ondergrond worden geplaatst. De watervoorziening wordt doorgaans verzorgd door een ondergrondse waterleiding. De aanleg van fonteinen kan soms wat voeten in de aarde hebben, maar als de klus eenmaal geklaard is heeft u ongekend plezier van de fontein.

Grote fontein kopen

Fontis heeft in de afgelopen jaren in diverse gemeenten mooie fonteinen mogen bouwen. Zo kunt u in de Noord-Brabantse gemeente Bergen op Zoom genieten van een fraaie fontein in de Binnenschelde. Deze fraaie constructie in de recreatieplas is voorzien van RGB-verlichting en vormt zo een bezienswaardigheid die al van grote afstand te zien is. Ook in andere gemeenten heeft Fontis fraaie fonteinen mogen plaatsen, groot en klein, allemaal met hun eigen specifieke en karakteristieke uitstraling. Als u als vertegenwoordiger van een gemeente op zoek bent naar een ervaren bedrijf dat binnen uw gemeente een mooie fontein of waterpartij kan realiseren dan komen wij graag met u in gesprek.

Fonteinen zijn niet alleen mooi maar ook nuttig

Fonteinen zijn een lust voor het oog. Maar dat is niet de enige reden waarom gemeenten, bedrijven en particulieren ze plaatsen op pleinen ,in wateren, parken en tuinen. Een fontein zorgt ook voor een belangrijk deel voor schoon water. Waterzuivering is namelijk afhankelijk van voldoende zuurstof in het water. Fonteinen zorgen er uiteraard voor dat het water in beweging blijft en daardoor wordt het water door de micro-organismen goed gezuiverd. Denkt u maar aan de beroemde Trevi fontein in Rome. Deze werd in de 18e eeuw gebouwd in opdracht van toenmalig paus Clemens XII. Het water van de fontein is zo helder dat toeristen de vele muntjes die in de fontein worden gegooid om geluk af te dwingen met gemak kunnen zien liggen. De bouw van de Trevi fontein duurde overigens ruim 50 jaar. Vandaag de dag gaat het bouwen van een fontein een stuk sneller, zelfs als deze groter en hoger is dan de Trevi fontein met zijn hoogte van 26 meter.

Waarom is iedereen zo dol op fonteinen?

Fonteinen hebben een enorme aantrekkingskracht op jong en oud. Als u in een park loopt en u hoort een fontein spuiten dan wordt uw blik daar automatisch meteen naartoe getrokken. Kinderen zijn dol op fonteinen en willen er het liefst meteen in duiken, wat natuurlijk niet altijd een goed idee is. Onverwachts spuitende fonteinen, de zogenaamde bedriegertjes, zijn niet alleen mooi vanwege hun onverwachte effect maar ook leuk om als speelattribuut te gebruiken in combinatie met andere waterspelen waar jong en oud van kan genieten.

Laat uw eigen fontein ontwerpen

Heeft u specifieke ideeën over het ontwerp van de fontein in uw tuin, in het park of op uw bedrijfsterrein? Dan kan het gebeuren dat u deze fonteinen nergens kunt kopen. Een lange zoektocht is echter niet nodig want u kunt uw wensen ook kenbaar maken aan Fontis. Wij gaan graag voor u aan de slag om uw fontein helemaal naar wens te ontwerpen. Uiteraard kunt u daarbij gebruik maken van spuiten met verschillende intervallen en het gebruik van verlichting in wit of in kleur. Zo kunt u van uw fontein, groot of klein, een fraai kunststuk maken dat overal de aandacht trekt of waar u privé van geniet in uw tuin.

Fonteinen laten bouwen door de expert

Als u overweegt een fontein of meerdere fonteinen te laten realiseren dan kunt u hiervoor uiteraard het beste met een expert in zee gaan. Fontis heeft inmiddels ruime ervaring opgedaan. Niet alleen met het plaatsen van fonteinen maar ook in het ontwerpen en produceren ervan. Na plaatsing van uw fontein kunt u voor deugdelijk onderhoud en indien nodig reparatie uiteraard ook bij Fontis terecht. Als er een probleem is kunnen wij snel bij u zijn om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Fontis levert fonteinen door geheel Nederland en is dus niet regio gebonden. Wilt u meer informatie of wilt u een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0186 – 610 930. U kunt ons ook bereiken via ons e-mailadres info@fontis.nl. Wij zorgen er dan voor dat u de door u gewenste informatie of een scherp gecalculeerde offerte zo snel mogelijk tot uw beschikking heeft.