Waterpartijen

Een compleet andere uitstraling geven…

Waterpartijen, van functioneel tot decoratief

Een waterpartij kan een gebied of een buurt een compleet andere uitstraling geven. Maar die vijver hoeft niet alleen maar een esthetische functie te hebben. Een waterplas kan ook functioneel zijn. Bijvoorbeeld om als overloop te dienen bij hevige regenval, die met de klimaatverandering steeds vaker voorkomt en meer impact heeft.

Bij grotere bedrijven of in de bebouwde omgeving kan die waterpartij ook dienen als reservoir voor bluswater. Fontis is specialist in de aanleg van waterpartijen. Ook denken we mee over het behoud van de aantrekkelijke uitstraling.

Met slimme concepten om het water te zuiveren waarborgen we dat het water helder blijft. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van zandfilters, UV-filtratie of eventueel chemische assistentie.

Heeft u vragen of wilt u advies?
Bel naar 0186 610 930 of mail ons voor al u vragen.

waterpartijen - Fontis - 5

waterpartijen - Fontis - 4

waterpartijen - Fontis - 3

Meer projecten bekijken?

In de loop van de jaren hebben we honderden uiteenlopende projecten gerealiseerd.

Functionele en decoratieve waterpartijen

Fontis is niet alleen specialist in het ontwerpen en bouwen van fonteinen. Wij realiseren ook fraaie waterpartijen. Niet alleen fraai, maar ook functioneel, zodat ze hun nut kunnen bewijzen in de omgeving. Een mooie waterpartij zorgt ervoor dat de leefomgeving wordt verbeterd. Water trekt immers planten en dieren aan die zich hier prima op hun gemak voelen. Zij dienen weer als voedsel voor andere dieren zoals vogels. Een waterpartij is altijd een aanwinst voor de omgeving.

Een waterpartij als onderdeel van de klimaatbeheersing

De overheid waarschuwt ervoor: Het regent steeds vaker en harder in Nederland. Daar komt bij dat steeds meer burgers de tuinen bij hun woning betegelen zodat het water nauwelijks nog weg kan. Het riool kan al dat water soms maar amper aan. Door mooie waterpartijen in een woonwijk te realiseren zorgt u ervoor dat het water na een flinke stortbui zo vlug mogelijk wordt afgevoerd. Door te kiezen voor stromend water zorgt u er ook voor dat er voldoende zuurstof in een vijver of kunstmatig meertje zit voor de in het water levende planten, vissen en andere dieren.

Hoe blijft het water in mijn waterpartij helder en schoon?

Als u ervoor kiest een openbare waterpartij te laten aanleggen vraagt u zich misschien af hoe het water daarin helder kan blijven. Het is immers geen fraai gezicht als het water in waterpartijen bruin en troebel is van het vuil. Bij Fontis kunnen we hiervoor verschillende methodes toepassen. In de waterpartij kan Zandfilters zijn doorgaans zeer effectief. Ook kunnen met behulp van UV filtratie bepaalde stoffen uit het water worden gezuiverd. Indien nodig, maar het is niet onze eerste voorkeur, kan ook gebruik worden gemakt van chemische filtratie. Een gezonde waterpartij zorgt overigens voor zijn eigen reiniging. Als het klimaat in het water goed en gezond is zal het water van zichzelf al mooi helder zijn.

Laat uw waterpartij ontwerpen door Fontis

Wilt u een mooie waterpartij laten aanleggen in een nieuw gerealiseerde woonwijk of misschien wel op het terrein van uw bedrijf? Dan kunt u bij Fontis terecht om uw wensen aan ons voor te leggen. Wij gaan graag voor u aan de slag om een mooi ontwerp te maken. Daar blijft het natuurlijk niet bij. Dat mooie ontwerp kunnen wij ook voor u realiseren en uitvoeren. Wij leveren daarmee het complete concept voor mooie waterpartijen, groot en klein. Ook voor het onderhoud na realisatie kunt u op ons rekenen.

Wilt u ook zo’n mooie waterpartij?

Als u de aanleg van een fraaie waterpartij overweegt of zelfs meerdere waterpartijen, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. U kunt ons een bericht sturen via ons mailadres info@fontis.nl. Daarnaast zijn wij voor al uw vraag – en of het aanvragen van een vrijblijvende offerte ook telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0186 – 610 930. Wij geven u graag advies bij het ontwerpen van een fraaie waterpartij die helemaal past in het straatbeeld van de plaats waar u deze wilt realiseren. Uiteraard houden wij daarbij rekening met het bestemmingsplan dat de gemeente of projectontwikkelaar voor ogen heeft.